top of page
Writer's pictureKohti Unelmia

5 Vinkkiä miten saada myynti vauhtiin yrittäjänä

Päivitetty: 6. lokak.




Tuntuuko siltä, että myynti on kuin kivinen polku eikä päämäärä tunnu lähenevän ollenkaan? 😅 Et ole yksin! Varsinkin aloittavana yrittäjänä myynnin haasteet voivat tuntua ylivoimaisilta, mutta oikeilla vinkeillä voit avata oven menestykselle. Tässä ovat viisi käytännön neuvoa, joiden avulla voit nostaa myyntiäsi ja tehdä unelmiesi bisneksestä totta!


1. Tunne kohdeyleisösi

Kuvittele, että suunnittelet juhlia, mutta et tiedä, keitä kutsua. Samalla tavalla myynnissä on elintärkeää ymmärtää, kuka asiakaskuntasi on. Ota aikaa tutkia, mitä asiakkaasi todella tarvitsevat. Miltä heidän kipupisteensä näyttävät? Keskustele suoraan potentiaalisten asiakkaiden kanssa ja kerää palautetta. Tämä tieto auttaa sinua muotoilemaan tarjontasi juuri oikeaksi!


Miten se tehdään:

  • Markkinatutkimus: Tee markkinatutkimusta selvittääksesi, kuka on ihanteellinen asiakkaasi. Analysoi erilaisia tietoja, kuten ikä, sukupuoli, sijainti ja tulotaso.

  • Asiakaspersoonat: Luo asiakaspersoonia, jotka edustavat eri asiakasryhmiä. Tästä saa apua ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja käyttäytymistä.

  • Kyselyt ja haastattelut: Käytä kyselyitä ja haastatteluita kerätäksesi suoraa palautetta potentiaalisilta asiakkailta.


2. Hyödynnä sosiaalista mediaa

Sosiaalinen media on nykypäivän markkinoinnin voimavara. Olitpa sitten Instagramissa, Facebookissa, TikTokissa tai LinkedInissä, käytä näitä alustoja asiakassuhteiden luomiseen. Jaa tarinoita, vinkkejä ja asiakaspalautteita, jotka herättävät kiinnostusta. Muista myös olla vuorovaikutuksessa seuraajiesi kanssa – keskustelu luo luottamusta ja nostaa näkyvyyttäsi.


Miten se tehdään:

  • Luo profiilit: Luo yrityksellesi profiilit suosituimmille alustoille, kuten Facebook, Instagram ja LinkedIn.

  • Sisältöstrategia: Julkaise säännöllisesti laadukasta ja kohdeyleisöäsi kiinnostavaa sisältöä, mutta älä ota varsinkaan alussa turhaa painetta sisältöjen laadusta. Käytä kuvia, videoita ja blogikirjoituksia. Pääasia on, että pääset liikkeelle! Tekeminen kehittää sekä selkeyttää myös strategiaa!

  • Mainostaminen: Hyödynnä myös sosiaalisen median maksullista mainontaa kohdistamaan viestisi tarkemmin määritellylle yleisölle.


3. Tarjoa erinomaisia asiakaskokemuksia

Miten voit erottua kilpailijoista? Tarjoa asiakkaillesi jotakin ylimääräistä. Tämä voi olla ilmainen konsultaatio, informatiivinen verkkoseminaari tai hyödyllisen oppaan jakaminen. Kun tarjoat lisäarvoa, asiakkaasi tuntevat itsensä erityisiksi ja haluavat tulla takaisin. Tämä luo pitkäaikaisia asiakassuhteita. Hyvä asiakaskokemus on tehokas keinoista saada lisämyyntiä ja rakentaa pitkäaikaisia asiakassuhteita. Tyytyväiset asiakkaat palaavat takaisin ja suosittelevat yritystä muille.


Miten se tehdään:

  • Kuuntele asiakkaitasi: Kerää palautetta ja kuuntele asiakkaiden tarpeita. Tämä auttaa parantamaan tuotteita ja palveluita.

  • Ylitä odotukset: Pyri aina ylittämään asiakkaiden odotukset. Pieniä eleitä, kuten henkilökohtaisia kiitosviestejä tai nopeaa asiakaspalvelua, arvostetaan suuresti.

  • Jälkihoito: Älä unohda asiakasta oston jälkeen. Jälkihoito, kuten kiitosviestit ja kyselyt asiakastyytyväisyydestä, luo positiivista mielikuvaa yrityksestäsi.


+ Muista myös kerätä positiivisia asiakastarinoita / suositteluita ja hyödyntää niitä markkinointiviestinnässäsi!


4. Verkostoidu muiden yrittäjien kanssa

Yrittäjyys ei ole yksinäinen matka! Liity paikallisiin yrittäjäverkostoihin ja -yhteisöihin ja/tai online-ryhmiin, joissa voit jakaa kokemuksia ja oppia toisiltasi. Yhteistyö muiden yrittäjien kanssa voi avata uusia mahdollisuuksia ja asiakaskontakteja. Kun tuette toisianne, olette voimakkaampia ja kasvatte yhdessä. 💪


Yksi hyvä paikka löytää unelmista innostuneita yrittäjiä ja unelmakumppaneita ympärillesi on Kohti Unelmia Akatemian maksuton Kohti Unelmabisnestä -luentokiertue. Kiertueen aikataulun ja ilmoittautumisen löydät täältä!


5. Älä pelkää epäonnistumista

Epäonnistumiset ovat osa yrittäjyyttä. Niiden pelkääminen voi estää sinua ottamasta riskejä ja oppimasta uusia asioita. Ota yksi askel kerrallaan ja muista, että jokainen moka on mahdollisuus oppia ja kehittyä. Kysy itseltäsi: "Mitä voin oppia tästä?" Ota yksi pieni askel kerrallaan ja juhli pieniä voittoja matkan varrella!


Loppusanat

Muista, että yrittäjänä kasvaminen ja myynnin kehittäminen vievät aikaa ja vaivannäköä, mutta jokainen askel kohti tavoitettasi on tärkeä. Ota nämä vinkit käyttöön ja ala rakentaa unelmiesi bisnestä askel kerrallaan - pistetään siispä myynti vauhtiin!


Yksi erittäin hyvä pieni askel kohti unelmabisnestäsi on ilmoittautua maksuttomalle Kohti Unelmabisnestä -luennolle: https://www.kohtiunelmia-akatemia.fi/kirjakiertue


Mikä vinkki resonoi eniten? Kerro kommenteissa! 💬


Luottokortti

9 katselukertaa0 kommenttia

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page